Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ


Δουκοπούλου Γεωργία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ξέρουμε να αποθηκεύουμε σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο; Η αλήθεια είναι ότι λίγοι από εμάς γνωρίζουν πως είναι ίσως ο σημαντικότερος τρόπος διατήρησης της ασφάλειας των τροφίμων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του συμβάλλουν στη διατήρηση της φρεσκάδας τους και αναστέλλουν ταυτόχρονα την ανάπτυξη μικροοργανισμών, που θα μπορούσαν να καταστήσουν τα τρόφιμα επικίνδυνα και επιβλαβή.

ΓΥΜΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ


Δουκοπούλου Γεωργία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική! Καταρχάς γίνεται πανεύκολα! Οπότε αν βαριέσαι το μαγείρεμα είναι ότι πρέπει. Κατά δεύτερον, είναι ένα εύκολο, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα, που σου δίνει βιταμίνες και πολλές φυτικές ίνες, μέσα σε λίγες μπουκιές. Αν μάλιστα τη συνοδέψεις και με λίγο καπνιστό σολομό και σος γιαουρτιού (γιαούρτι αναμεμειγμένο με άνηθο και κρεμμύδι), όπως έκανε και σε μας η οικοδέσποινα Εύα, θα παραμιλάς και συνάμα θ’ ανακαλύψεις ότι το να τρως σωστά και νόστιμα δεν θέλει κόπο, μόνο τρόπο!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ

 
  
Δουκοπούλου Γεωργία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Το ξέρατε ότι η παιδική παχυσαρκία αποτελεί το νούμερο ένα αντικείμενο ερευνών και ότι τα ποσοστά παχύσαρκων παιδιών συνεχώς αυξάνονται; Ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση παγκοσμίως, μετά την Αμερική; Το ξέρατε; Μπορεί ο πρόλογος να είναι αφοπλιστικός, σίγουρα όμως αυτό το άρθρο ΔΕΝ έχει σκοπό να σας αγχώσει ή να σας τρομοκρατήσει, παρά να σας προβληματίσει και να σας ευαισθητοποιήσει!

Charlie "The Bird" Parker

Τσάρλυ Πάρκερ - Charlie Parker Jr.

(29/08/ 1920 – 12/03/1955)

"The Bird" 

Η «γνωριμία» μου με τον  Charlie Parker, παρότι ακούω συχνότατα jazz, ήρθε αφού είδα την ταινία Bird (1988).Έως τότε δεν τον γνώριζα καν. Έκτοτε τον ακούω συνεχώς και ανελλιπώς….

O Τσάρλι Πάρκερ (Charlie Parker Jr., 29 Αυγούστου 1920 - 12 Μαρτίου 1955) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αφροαμερικανούς μουσικούς της τζαζ, συνθέτης και άλτο σαξοφωνίστας. Η επίδρασή του στην εξέλιξη της τζαζ θεωρείται πολύ σημαντική, ενώ συνέβαλε καθοριστικά, μαζί με τον Ντίζι Γκιλέσπι, στη διαμόρφωση του μπίμποπ κατά τη δεκαετία του 1940. Συχνά αναφέρεται και με το ψευδώνυμο Μπερντ (Bird ή Yardbird), το οποίο απέκτησε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και διατήρησε μέχρι το τέλος της.