Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

SPIDERMAN

SPIDERMAN

(ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1962)

Βιογραφία του χαρακτήρα
    Τα πρώτα βήματα. Στην πρώτη του εμφάνιση, ο Πήτερ Πάρκερ παρουσιάστηκε ως έφηβος από το Forest Hills του Queens στη Νέα Υόρκη, ο οποίος δέχθηκε τσίμπημα από μία ραδιενεργό αράχνη κατά τη διάρκεια ενός πειράματος. Αποκτά δυνάμεις και αρχικά επιχειρεί να αναδειχθεί σε τηλεοπτικό αστέρι. Εντούτοις αποτυγχάνει να σταματήσει έναν κλέφτη, ο οποίος μερικές εβδομάδες αργότερα σκοτώνει τον θείο του τον Μπεν(αγγλικά:Benjamin Parker). Μαθαίνοντας ότι η μεγάλη δύναμη συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη, ο Σπάιντερμαν γίνεται διώκτης του εγκλήματος.[7]

BATMAN

BATMAN

(ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: 1/5/1939)

Χάρτινος ήρωας των κόμικς, που γεννήθηκε από το πενάκι του αμερικανού κομίστα Μπομπ Κέιν και την καθοριστική συμβολή του συγγραφέα και σεναριογράφου Μπιλ Φίνγκερ. Πρωτοεμφανίσθηκε στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics, που κυκλοφόρησε την 1η Μαΐου 1939. Το περιοδικό ανήκει στην εκδοτική εταιρεία DC Comics, που μας έχει δώσει και άλλους χάρτινους ήρωες με πιο γνωστό τον Σούπερμαν.

Η γλώσσα των «σημείων»

ΠΗΓΗ:
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η γλώσσα των «σημείων»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ 
‘’Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’’ 
15.02.2015 : 18:21  
Πριν από τρεις εβδομάδες, η ελλαδική κοινωνία έδωσε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας σε έναν πολιτικό σχηματισμό που, εύλογα, κινούσε τη δυσπιστία των ορθολογικά σκεπτόμενων πολιτών:
Δεν είχε εμφανίσει συγκροτημένο κοινωνικό πρόγραμμα, κοινωνικές σκοποθεσίες, ο πολιτικός αυτός σχηματισμός. Μιλούσε μόνο για διαχειριστικές προτάσεις, μυωπικά οικονομίστικες, ωσάν η χώρα να περνούσε μιαν εφήμερη κρίση και όχι βυθισμό σε παραλυτική παρακμή, διολίσθηση σε πρωτογονισμό μανιασμένης ιδιοτέλειας. Δεν παρουσίασε ποτέ ο πολιτικός αυτός σχηματισμός θέσεις του για την παιδεία (και όχι απλώς για τα τεχνικά προβλήματα της εκπαίδευσης), για εξωτερική πολιτική γόνιμης και ρεαλιστικής ελληνικής ιδιοπροσωπίας, για την εντόπια γαγγραινώδη παραποίηση του συνδικαλισμού, τη λειτουργική αχρήστευση της Δικαιοσύνης.