Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

9+1 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ


Δουκοπούλου Γεωργία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 
  
Με τη θερμοκρασία να έχει ανέβει κατακόρυφα, το μόνο που θέλεις, είναι ελαφριά πιάτα που μυρίζουν καλοκαίρι και δε σε βαραίνουν, ειδικά το μεσημέρι που η ζέστη χτυπάει «κόκκινο»! Έτσι, με πρωταγωνιστές τα καλοκαιρινά φρούτα, που είναι ζουμερά, δροσερά και άριστη πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και βέβαια νερού, δεν είναι δυνατόν να περιμένεις το βράδυ για να δροσιστείς!

Το αποτέλεσμα; Πανεύκολες και πεντανόστιμες σαλάτες, υψηλής θρεπτικής αξίας και λίγων θερμίδων- για όσους τουλάχιστον προσέχουν ακόμα τη σιλουέτα τους! Αν δεν πείστηκες ακόμα, συνέχισε το διάβασμα και ίσως να αλλάξεις γνώμη…

ALTERNATIVE ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤA!

Ευχαριστούμε τη Γεωργία για το άρθρο της

  

Δουκοπούλου Γεωργία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 

Πόσες φορές σου ‘χει τύχει να περισσέψει χωριάτικη σαλάτα από το μεσημεριανό και να μην ξέρεις τι να κάνεις τα απομεινάρια της; Εμένα πολλές, συν το γεγονός ότι κάποιες φορές βαριέμαι και την κλασική εκδοχή της.

Έτσι, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε αλλιώς ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά του τόπου μας, που μυρίζουν καλοκαιρινή Ελλάδα! Εξάλλου, δεν υπάρχει λάθος τρόπος για να φάει κανείς μια ελληνική σαλάτα. Το σίγουρο είναι ότι οι ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, οι ελιές, η ρίγανη και το ελαιόλαδο, που είναι τα βασικά της συστατικά, δεν θ’ αλλάξουν. Να, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε..