Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Φιλετάκια μοσχαρίσια-Beef Fillet

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μοσχαρίσια φιλετάκια στο τηγάνι.


Υλικά:

1. 4-5 μοσχαρίσια φιλετάκια . Προτιμότερο είναι να μην έχουν «χτυπηθεί» από τον κρεοπώλη μας, για να διατηρηθούν αφράτα.
2. 8-10 ντοματίνια ή μια μέτρια ντομάτα κομμένη όπως για την σαλάτα.
3. 2-3 σκελίδες σκόρδο.
4. ελαιόλαδο.
5. αλάτι – πιπέρι – ρίγανη και όποιο άλλο μυρωδικό ή μπαχάρι μας αρέσει.
6. 1 λεμόνι
7. προαιρετικά πιπεριές μπακάλικες, περίπου 8.

Καλό είναι να διαθέτουμε ένα αρκετά μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι –το δικό μας είχε διάμετρο 28εκ.- με ραβδώσεις.


Παρασκευή:

Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι, μόλις που να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και μια ιδέα παραπάνω.

Μόλις αρχίζει να καίει το λάδι, τοποθετούμε τα φιλετάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς με τα ακροδάχτυλά μας. Παράλληλα αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας στην ελεύθερη μεριά τους.

Όταν αρχίσουν να ροδίζουν τα γυρίζουμε.

Ρίχνουμε γύρω-γύρω τις πιπερίτσες και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Οι πιπερίτσες θα είναι έτοιμες πριν ροδίσουν τα φιλετάκια, οπότε τις αφαιρούμε και τοποθετούμε τα ντοματίνια και το σκόρδο. Φροντίζουμε κάθε τόσο να κουνάμε το τηγάνι μας…..

Μόλις δούμε ότι ροδίζει το κρέας ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι μας, αφήνουμε να φύγει το πολύ νερό τα βγάζουμε όλα και τα σερβίρουμε.

Καλή διασκέδαση και καλή όρεξη………





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου