Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

SPIDERMAN

SPIDERMAN

(ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1962)

Βιογραφία του χαρακτήρα
    Τα πρώτα βήματα. Στην πρώτη του εμφάνιση, ο Πήτερ Πάρκερ παρουσιάστηκε ως έφηβος από το Forest Hills του Queens στη Νέα Υόρκη, ο οποίος δέχθηκε τσίμπημα από μία ραδιενεργό αράχνη κατά τη διάρκεια ενός πειράματος. Αποκτά δυνάμεις και αρχικά επιχειρεί να αναδειχθεί σε τηλεοπτικό αστέρι. Εντούτοις αποτυγχάνει να σταματήσει έναν κλέφτη, ο οποίος μερικές εβδομάδες αργότερα σκοτώνει τον θείο του τον Μπεν(αγγλικά:Benjamin Parker). Μαθαίνοντας ότι η μεγάλη δύναμη συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη, ο Σπάιντερμαν γίνεται διώκτης του εγκλήματος.[7]

 Μετά το θάνατο του θείου του, εκείνος και η θεία του αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα κι έτσι ο Πήτερ αρχίζει να εργάζεται ως φωτογράφος στη Daily Bugle πουλώντας φωτογραφίες στον Τζόνα Τζέιμσον (αγγλικά:J. Jonah Jameson), ο οποίος μέσα από την εφημερίδα του δαιμονοποιεί το alter ego του ήρωα, παρά το γεγονός ότι ο Spider-Man έσωσε τον γιό του. Η φήμη του στο σχολείο δεν ήταν καλύτερη και είχε προβλήματα με τον συμμαθητή του Flash Thompson. Μη μπορώντας να βρει πληρωμένη δουλειά με τους 4 Φανταστικούς, άρχισε να πουλά φωτογραφίες του Spider-Man, ιδέα την οποία πήρε από μία αγγελία της εφημερίδας για φωτογραφίες του Vulture(γύπας). Βρέθηκε επίσης στη Φλόριντα όπου συνάντησε τον Curt Connors. Ο Dr.Curtis Connors, πειραματιζόταν με ένα εμβόλιο το οποίο είχε σκοπό να επαναφέρει χαμένα ανθρώπινα άκρα, αλλά είχε πολλά και διάφορα γονίδια ερπετών (τα ερπετά έχουν την ικανότητα να ανακτούν κομμένα άκρα). Τo εμβόλιο μετέτρεψε τον καλό γιατρό στον Lizard, με τον οποίο ο Spidey είχε μια τρομερά βίαιη μάχη αλλά τελικά κατάφερε να επαναφέρει τον Curt. Πολεμώντας και νικώντας πολλούς εχθρούς όπως τους Doctor Doom, Sandman, Electro και Doc Ock, βρήκε την πρώτη του αγάπη. Η Betty Brant ήταν γραμματέας στη Daily Bugle και γοητευμένη από τον κίνδυνο που περιτριγύριζε τον Πήτερ και τις φωτογραφίες που τραβούσε.
    Το ρίσκο και ο κυνηγός. Καθώς αρχίζει να μάχεται το έγκλημα, ο Πήτερ συνειδητοποιεί ότι είναι δύσκολο να ισορροπεί ανάμεσα στην προσωπική του ζωή και τις περιπέτειές του ως μασκοφόρου ήρωα. Οι εχθροί του διαρκώς θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αγαπημένων του προσώπων και ο Πήτερ το αντιλαμβάνεται όταν ο αδελφός της Betty, Bennet πεθαίνει από τις σφαίρες της μαφίας του Blackie Gaxton τον οποίο ο Spider-Man αντιμετώπισε. Έτσι, χώρισε με την Betty και αυτή άρχισε να βγαίνει με τον όμορφο ρεπόρτερ Ned Leeds. Άλλοι εχθροί του Spider-Man ήρθαν στο προσκήνιο όπως ο Molten Man, o Green Goblin και οι Enforcers. Aυτό, σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν η θεία του (η οποία θεραπεύτηκε χάρη σε μια μεταμόσχευση αίματος του οποίου δότης ήταν ο Πήτερ) του έφερε νέα προβλήματα. Το κυριότερο από αυτά ήταν ότι οι 5 μεγαλύτεροι εχθροί του(Mysterio, Sandman, Vulture, Electro, Kraven), υπο την ηγεσία του Doc Ock δημιούργησαν τους Sinister Six. Mε ευφυΐα και θέληση, ο Spidey τους νίκησε όλους, έναν προς έναν. Εν τω μεταξύ, Ο Jameson ανέβασε το κυνήγι του Spider-Man σε ένα νέο επίπεδο, χρηματοδοτώντας το πείραμα του Dr. Farley Stillwell, το οποίο μετέτρεψε τον ντετέκτιβ MacDonald Cargan στον Scorpion. Παρόλα αυτά, η μεταμόρφωση ήταν μη ανατρέψιμη και σύντομα ο Scorpion στράφηκε εναντίον του J.J, o οποίος όχι μόνο συνέχισε τις δυσφημήσεις, αλλά και χρηματοδότησε τον πρώτο αραχνοκυνηγό του Spencer Smythe. Χρησιμοποιώντας τις μηχανικές του γνώσεις, ο Spider-Man κατέστρεψε τον κυνηγό.
    Η "φοιτητική" ζωή. Αφού αιχμαλώτισε τον Μolten Man, o Πήτερ πήρε επιστημονική υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Empire State όπου συνάντησε τον Harry Osborn και τη Gwen Stacy. Αρχικά, οι δύο έφηβοι νόμιζαν ότι ο Πήτερ ήταν αλαζόνας άλλα στην πραγματικότητα, ο Πήτερ ανησυχούσε για τη θεία του. Η May είχε παρενέργειες από τη μεταμόσχευση αίματος, το οποίο καθώς ήταν ραδιενεργό, τη σκότωνε. O Dr.Connors δημιούργησε ένα αντίδοτο, το ISO-36 το οποίο θα έσωνε τη May. Στο δρόμο προς το νοσοκομείο, ο Doctor Octopus παγίδεψε τον ήρωα σε μια υπόγεια αίθουσα. Ο Spider-Man ακινητοποιήθηκε κάτω από σωρούς συντριμμιών, με το νερό των εγκαταστάσεων να έχει βγει από τους σωλήνες και να ανεβαίνει. Συγκεντρώνοντας όλο του το ψυχικό σθένος, τη δύναμη και τη θέλησή του, ο Spider-Man σήκωσε τα συντρίμμια και πήγε το ελιξήριο στη θεία του. Μετά από αυτό, ο Πήτερ συμφιλιώθηκε με τον Harry και τη Gwen. Μαζί με τον Flash(ο οποίος πήρε αθλητική υποτροφία), η παρέα είχε για στέκι το καφενείο "Coffee Bean". Επειδή όμως τίποτα καλό δεν κρατά πολύ, ο Green Goblin επέστρεψε και ανακάλυψε την ταυτότητα του Spider-Man. Επίσης, συνέβη και το αντίστροφο και ο Πήτερ συντετριμμένος είδε ότι κάτω από τη μάσκα του κακοποιού βρισκόταν ο πατέρας του Harry, Νοrman Osborn. Μετά από μια μάχη σε ένα εργοστάσιο χημικών , ο Norman έπεσε σε ηλεκτρικά καλώδια και χημικά, που του προκάλεσαν μερική αμνησία και στο τέλος ο Οsborn δεν θυμόταν καθόλου τον Green Goblin oύτε ότι ο ίδιος ήταν ο κακοποιός. Αργότερα, οι Avengers κάλεσαν τον Spider-Man στην ομάδα τους, αλλά μετά από μία μάχη με τον Hulk, ο Spidey αποφάσισε ότι είναι καλύτερα μόνος του.
    Όχι πια. Προσπαθώντας να αποφύγει το τυφλό του ραντεβού με τη ανιψιά της γειτόνισσας της θείας του, τελικά η May τον έπεισε. Έχοντας στο μυαλό του τα χειρότερα, ο Πήτερ συνάντησε για πρώτη φορά τη Μary-Jane Watson. Προς μεγάλη του έκπληξη, η κοπέλα ήταν τρομερά όμορφη. Παρόλα αυτά, το πρώτο τους ραντεβού δεν κατέληξε καλά και ο Πήτερ μαζί με τη Mary-Jane βρέθηκαν στη μοτοσυκλέτα του πρώτου και έφεραν βόλτα όλη την πόλη για να τραβήξουν φωτογραφίες του Rhino. Ο Πήτερ επίσης μετακόμισε στο διαμέρισμα του Harry αλλά ακόμα και με τη νέα του ανεξαρτησία, η υγεία της θείας του, οι βαθμοί του που έπεφταν και οι σχέσεις του που έπαιρναν την κάτω βόλτα, ο νέος αποφάσισε να μη είναι πια Spider-Man και παράτησε τη στολή του στα σκουπίδια. Περνώντας χρόνο με τους συγγενείς και φίλους και διαβάζοντας για το Πανεπιστήμιο, η εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο με τον Kingpin(Wilson Fisk) να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο όλου του εγκληματικού υπόκοσμου. Σώζοντας έναν πολίτη που έμοιαζε με τον θείο του από δύο ληστές, ο Πήτερ ανανέωσε τον όρκο του στον Βen και ξανάγινε ο Άνθρωπος Αράχνη.
    Αγάπη, Υποστήριξη και... Πλύση Εγκεφάλου. Παρά το γεγονός ότι έβγαινε συχνά με τη Mary-Jane, o Πήτερ τελικά κατέληξε με τη Gwen. O πατέρας της Gwen ήταν αστυνόμος και έκανε εντατική έρευνα στον Spider-Man και ανέκρινε τον Πήτερ για τις φωτογραφίες που τραβάει για την εφημερίδα. Ο άντρας έγινε ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του Spider-Man. Ο αστυνόμος αργότερα δέχτηκε πλύση εγκεφάλου από τον Κingpin , για να κλέψει μία πέτρινη επιγραφή η οποία λεγόταν ότι έκρυβε το μυστικό της νεότητας. Ο Kingpin τελικά κατάφερε να κλέψει την πέτρα αλλά ο Spidey την πήρε πίσω και την εμπιστεύτηκε στον αστυνόμο Stacy. Αργότερα, ο μαφιόζος Silvermane έστειλε τον μισθοφόρο Ηerman Schultz γνωστό ως Shocker για να πάρει πίσω την πέτρα. Ο Silvermane διάβασε τη επιγραφή και δημιούργησε ένα ελιξήριο το οποίο είχε δράση κάτι παραπάνω από νεανική, καθώς ο μαφιόζος έγινε κάτι λιγότερο από μωρό, καθώς από αυτό το στάδιο και μετά συρρικνωνόταν συνεχώς μέχρι που εξαφανίστηκε εντελώς. Μέρες αργότερα, ο Πήτερ βρήκε αποκόμματα εφημερίδων στο πατάρι του που έλεγαν ότι οι γονείς του ήταν ένοχοι για κατασκοπία εναντίον της Αμερικής. Ο Πήτερ απέδειξε το αντίθετο και αντιμετώπισε τον Albert Malik(Red Skull). Ο Πήτερ ερχόταν όλο και πιο κοντά με τη Gwen και η σχέση τους μεγάλωνε αλλά κλονίστηκε. Ο πατέρας της κοπέλας σκοτώθηκε όταν τον πλάκωσε μια καμινάδα καθώς ο αστυνόμος έσωσε ένα μικρό παιδί. Πεθαίνοντας, ο άντρας είπε στον Spider-Man "να είναι καλός με τη Gwen".
    Όταν ο θάνατος έχει ρέντα. Έχοντας χάσει έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του, με τη Gwen να κατηγορεί τον Spider-Man για το θάνατο του πατέρα της και με τον Harry να εθίζεται στα ναρκωτικά, ο Πήτερ αποφάσισε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με τη Gwen και δημιούργησε ένα φίλτρο για να απαλλαγεί από τις αραχνοδυνάμεις. Αντίθετα, το παρασκεύασμα του έδωσε δύο παραπάνω ζευγάρια χέρια. Την περίοδο αυτή, αντιμετώπισε τον Morbius, ανάρρωσε από τα αποτελέσματα του φίλτρου και εμπόδισε τον Kraven να κάνει τη Gwen βασιλισσα του. Στο μεταξύ, ο Norman άρχισε να υποκύπτει ξανά στην ταυτότητα του Green Goblin και να κατηγορεί τον Πήτερ για τον εθισμό του γιου του. Ο Green Goblin απήγαγε τη Gwen και την έριξε από τη γέφυρα του George Washington. O Spider-Man, κατάφερε να την πιάσει με τον ιστό του, αλλά η απότομη παύση της πτώσης, της έσπασε το λαιμό. Εξοργισμένος και με απίστευτα εκδικητική διάθεση, ο Spider-Man ακολούθησε τον Goblin στο κρυσφήγετο και τον ξυλοκόπησε σχεδόν μέχρι θανάτου αλλά κράτησε την τελευταία γροθιά, σκεπτόμενος ότι εάν τον σκότωνε, θα γινόταν και αυτός ένας κοινός δολοφόνος και αρκέστηκε στην φυλάκισή του. Ο κακοποιός όμως δεν ήταν τόσο ελεήμων και προσπάθησε να σκοτώσει τον ήρωα με το μηχανικό του ανεμόπτερο(glider). Όμως η αραχνοαίσθηση του Spider-Man χτύπησε και αυτός έσκυψε και το glider κάρφωσε τον Goblin στο στήθος. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ομολογεί ότι νόμιζε ότι ο θάνατός του Goblin θα σήμαινε κάτι περισσότερο, αλλά τον άφησε άδειο, εξαντλημένο και λίγο περισσότερο μόνο.
    Το πάρα πολύ (2 Spider-Man για παράδειγμα), πάντα κάνει κακό. Έχοντας βοηθήσει τον γιό του J.J.J. να ξαναγίνει φυσιολογικός(από λυκάνθρωπος), ο Πήτερ ταξίδεψε μέχρι το Σαν Φρανσίσκο για να ξεχάσει τη Gwen όπου συνάντησε για πρώτη φορά τον Τιμωρό ο οποίος είχε σταλθεί για να σκοτώσει τον Spider-Man από τον νέο κακοποιό Τσακάλι. Ο Green Goblin επέστρεψε αλλά αυτή τη φορά πίσω από τη μάσκα ήταν ο Ηarry Osborn, ο οποίος είχε δει τη στιγμή κατά την οποία ο πατέρας του καρφώθηκε από το glider. Το σχέδιο του ήταν να απαγάγει τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή του Πήτερ καθώς ήξερε ότι αυτός ήταν ο Spider-Man, αλλά ο Πήτερ τον σταμάτησε. Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι το Τσακάλι ήταν ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Πήτερ, ονόματι Miles Warren. Ο Miles ήταν ερωτευμένος με τη Gwen και κατηγορούσε τον Spider-Man για το θάνατό της. Έχοντας πάρει δείγματα αίματος από την Gwen και τον Spider-Man , δημιούργησε κλώνους και των δύο. Τα δείγματα και η τεχνολογική υποστήριξη προερχόντουσαν από έναν αινιγματικό Ευρωπαϊκό τύπο, τον Scrier ο οποίος είχε μισθωθεί από τον Norman Osborn o οποίος είχε επιζήσει και έμενε στην Ευρώπη(θα δούμε μετά γιατί). Ο Spider-Man κατάφερε να νικήσει τον κλώνο, αλλά σοκαρίστηκε όταν είδε τον κλώνο της μεγαλύτερής του αγάπης. Η μάχη ήταν αρκετά σκληρή αλλά στο τέλος και ο κλώνος και το Τσακάλι (επίσης κλώνος) θεωρήθηκαν νεκροί και ο κλώνος της Gwen έφυγε για μια δική της ζωή.
    Πολύ κακό για το τίποτα. Νέοι εχθροί έκαναν την εμφάνισή τους όπως ο Will'o The Wisp, o Stegron, o Rocket Racer και ένας νέος Green Goblin ο οποίος ήταν ο ψυχίατρος του Harry. Ο Πήτερ έκανε πρόταση γάμου στη Mary-Jane, την οποία όμως η κοπέλα αρνήθηκε και μετακόμισε στη Φλόριντα. Ενώ ο Πήτερ δεν προχωρούσε ούτε μπρος ούτε πίσω συναισθηματικά, οι φίλοι του μόνο στάσιμοι δεν έμειναν: ο Flash συναντιόταν με μια κοπέλα, την Sha Shan, ο Ηarry Osborn παντρεύτηκε την Liz Allan και η Betty παντρεύτηκε τον Ned. Με ήδη ραγισμένη καρδιά, ο Πήτερ έμαθε ότι η θεία του πέθανε. Στην πραγματικότητα, ήταν θέατρο. Η Μay κρατιόταν όμηρος από τον διαρρήκτη που σκότωσε τον θείο του Πήτερ. Ο διαρρήκτης συνεργαζόταν με τον Mysterio ο οποίος δημιούργησε την οφθαλμαπάτη του θανάτου της May για να βρουν έναν θησαυρό που ήταν κρυμμένος στο σπίτι των Πάρκερ. Τρομερά θυμωμένος, ο Πήτερ βρήκε τον διαρρήκτη και του αποκάλυψε ότι ήταν ο ανιψιός του άντρα που σκότωσε και ότι ήταν ο Spider-Man. Από το σοκ, ο διαρρήκτης έπαθε καρδιακή προσβολή, η οποία τον σκότωσε. Αργότερα, έχοντας ελευθερώσει τη θεία του, αυτή του είπε ότι ο θησαυρός υπήρχε αλλά και ότι είχε φαγωθεί από σκόρους.
    Tα μετά της αποφοίτησης.Μετά την αποφοίτησή του, ο Πήτερ συνέχισε το διάβασμα και δέχτηκε μια θέση βιοχημικού για να διδάξει και ταυτοχρόνως απολύθηκε από την εφημερίδα από έναν νευριασμένο J.J.. Την ίδια περίοδο, ο Spidey βοήθησε τον Μichael Morbius ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ έπινε το ραδιενεργό αίμα ενός δείγματος του Πήτερ, που είχε ξεμείνει από το Τσακάλι. Το συμβάν άφησε τον Μorbius σε μια κατάσταση για λύπηση και ο Spider-Man ήθελε να τον βοηθήσει. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως έπρεπε. Όταν o Connors πρωτοθεραπεύτηκε από τον Lizard, ένα ποσοστό ραδιενέργειας χτύπησε τον Πήτερ το οποίο μετά από αυτό το συμβάν με τον Morbius, πολλαπλασιάστηκε. Και επειδή ο Connors έπαιξε με γονίδια ερπετών, η ραδιενέργεια μεταμόρφωσε τον Spider-Man σε Spider-Lizard. O Spider-Lizard ήταν τρομερά ανεξέλεγκτος και όταν βγήκε στην πόλη προκάλεσε πανδαιμόνιο, μέχρι που ο Connors τον επανέφερε.
    Λάσπη στα μάτια. Ο Πήτερ προσπαθούσε να βάλει μια τάξη στον τομέα "σχέσεις". Κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου είχε πολλές ανεπιτυχείς σχέσεις, μερικές από τις οποίες κατάληξαν σε εξωφρενικά αποτελέσματα. Μια κοπέλα, που είχε καταφέρει να τον γοητεύσει και ήταν γείτονάς του, στην ουσία ήταν μέλος των Frightful Four. Η Debra Whitman έδειξε σημάδια σχιζοφρένειας από τις φορές που ο Πήτερ την παράτησε για να σώσει κάποιον τυχόντα. Αντιπάθησε αμέσως μια κοπέλα στην καινούργια εφημερίδα (Daily Globe) όπου δούλευε, την Lance Bannon. H θεία May βρήκε έναν καινούργιο "μνηστήρα", τον Nathan Lubensky και η Debra παράτησε τον Πήτερ. Αργότερα, ο JJJ, έχοντας συνέλθει από την παράνοια που του προκάλεσε ο επιστήμονας Jonas Harrow, προσέλαβε και πάλι τον Πήτερ, ο οποίος αντιμετώπισε την ένωση των Sandman και Hydroman, το Mud-Thing, ένα τεράστιο όν από λάσπη και τρομακτικά δυνατό. Όταν οι δύο κακοποιοί χωρίστηκαν, ο Sandman κλονίστηκε από την εμπειρία και αποφάσισε να πάρει τον ίσιο δρόμο. Οι Osborn ξαναμπήκαν στη ζωή του Πήτερ, με τον Harry να έχει παντρευτεί την Liz Allen. Η Liz είχε έναν ετεροθαλή αδελφό, ο οποίος έχοντας πέσει σε ένα εργαστηριακό διάλυμα, απόκτησε ολόχρυσο δέρμα το οποίο του προσέδιδε υπερδυνάμεις. Έτσι, γνωστός πια σαν Molten Man αντιμετώπισε τον Spider-Man, o οποίος γνώρισε τoν Cloak και την Dagger, δύο διώκτες του εγκλήματος που απόκτησαν δυνάμεις όταν επάνω τους δοκιμάστηκαν κάποια ενισχυτικά ναρκωτικά. Ο Spidey επίσης γνώρισε την Black Cat(Felicia Hardy) και εξαιτίας ενός μεταλλαγμένου ονόματι Brainchild μεταλλάχθηκε ξανά σε αραχνάνθρωπο(ένα παραμορφωμένο αραχνοειδές με ανθρώπινο ανάστημα).
    Και άλλος καλικάτζαρος ; Αυτή την περίοδο, ο Spidey τα βρήκε σκούρα αντιμετωπίζοντας τον Juggernaut και έτσι παράτησε την δουλειά του βοηθού στο σχολείο. Επίσης, παραβρέθηκε με άλλους υπερήρωες στο θάνατο του Captain Marvel, στον δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα, και στην μετενσάρκωση του καινούργιου (Monica Rambeau) και βοήθησε την θεία του να μετακομίσει πίσω στο Forest Hills. Αποκάλυψε την ταυτότητα του στην Debra για να την απαλλάξει από την σχιζοφρένεια της, η οποία όμως δεν το έχαψε, πιστεύοντας ότι ο Πήτερ ντύθηκε έτσι επίτηδες με ένα νοικιασμένο κουστούμι για να την επαναφέρει. Μετά από αυτό, ο Spider-Man και η Black Cat βρέθηκαν στη μέση ενός πολέμου ανάμεσα στον Doc Ock και την Owl. Κανένας από τους δύο ήρωες δεν βγήκε αλώβητος από αυτό. H Felicia πυροβολήθηκε από τους άνδρες του Οck μέχρι θανάτου και κοιτάζοντας την στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ο Πήτερ κατάλαβε πως πραγματικά αισθάνεται για αυτή. Η αστυνόμος De Wolff της έδωσε αμνηστία ενώ μετά από μια ληστεία τραπέζης, ο κακοποιός έπεσε πάνω σε ένα από τα μυστικά κρησφύγετα του Green Goblin. Έδωσε την τοποθεσία σε έναν μυστηριώδη άντρα ο οποίος μετά σκότωσε τον κακοποιό και ανέλαβε την ταυτότητα του Hobgoblin. Ο Spider-Man όμως ηταν έξω από τα κυβικά του Hobgoblin, για αυτό ο κακοποιός χρησιμοποίησε τη φόρμουλα για την υπεράνθρωπη δύναμη, την αντοχή και την ταχύα ίαση του Green Goblin. Πρώτα όμως την τέσταρε σε έναν μπράβο ονόματι Lefty Donovan για να δει τις παρενέργειες και τον υπνώτισε ώστε να πιστεύει ότι αυτός είναι o Hobgoblin. Αργότερα, ο άντρας σκότωσε το πειραματόζωό του όταν ο Spider-Man έφτανε κοντά στην αλήθεια.
    Η σχέση με το Μαυρο. Eνώ η σχέση με την Black Cat εξελισσόταν, η Mary Jane ξαναγύρισε. Γεμάτος από αμφιβολίες, ο Πήτερ σταμάτησε να διδάσκει. Έκανε διάλειμμα από την έρευνά του για τον Hobgoblin και επισκέφτηκε ένα παιδί με λευχαιμία. Αποκάλυψε την ταυτότητα του στο παιδί που είχε λίγο χρόνο ζωής. Έκανε το ίδιο και με τη Black Cat μόνο που η αντίδραση δεν ήταν αυτή που περίμενε. Η Cat αντέδρασε με τρόμο μπροστά στον όχι και τόσο δημοφιλή Πήτερ με μάλλον άσχημο τρόπο, θέλοντας μόνο να αγαπάει τον Spider-Man. Με τον Hobgoblin να τον εκβιάζει, o J.J.J παραδέχτηκε την ανάμιξη του στη δημιουργία του Scorpion και παραιτήθηκε από κύριος εκδότης της εφημερίδας του. Στη μάχη μεταξύ του Spider-Man και του Ηοbgoblin, οι δύο κατέληξαν στο ποτάμι Hudson και μόνο ο ήρωας βγήκε στην επιφάνεια, με τον κακοποιό να θεωρείται πνιγμένος. Αργότερα, η Black Cat κατηγορώντας τον εαυτό της για το γεγονός ότι ο Πήτερ έφαγε πολύ ξύλο κατά τη διάρκεια μίας μάχης με τον Mr.Hide και την Cobra, απέκτησε υπερδυνάμεις με την βοήθεια του Kingpin. Ανάμεσα στις δυνάμεις όμως, υπήρχαν και παρενέργειες "κακής τύχης", για τις οποίες δεν ανέφερε τίποτα στον Πήτερ και αυτό ήταν κακό χτύπημα στη σχέση τους. Μετά από αυτά, ο Spider-Man, μαζί με άλλους υπερήρωες και υπερκακοποιούς στάλθηκαν στον Battleworld από τον Beyonder, ένα διαγαλαξιακό όν που μελετούσε την ανθρώπινη συμπεριφορά. Όταν ο πόλεμος τελέιωσε, ο Spider-Man γύρισε πίσω στη Γη με μια καινούργια κατάμαυρη στολή. Η στολή λειτουργούσε με το μυαλό και αργότερα ο Πήτερ με τη βοήθεια του Mr. Fantastic ανακάλυψε ότι ουσιαστικά είναι ένας εξωγήινος και θέλει τον Πήτερ για ξενιστή. Ο Spidey την έβγαλε με το ζόρι, πράγμα που δεν άρεσε στον εξωγήινο και τον ξεγέλασε για να ξανασυνδεθεί μαζί του, σώζοντας τη ζωή του Πήτερ από συμπόνοια, λίγο πριν πεθάνει. Μετά από αυτό, προτού η Felicia προλάβει να χωρίσει τον Πήτερ, την χώρισε αυτός, μη μπορώντας να ζήσει με την ιδέα ότι η κοπέλα είναι ερωτευμένη μόνο με το άλλο του εγώ, με τα ψέματά και το γεγονός ότι συνεχώς ρισκάρει τη ζωή της.
    Tα ίχνη που βρέθηκαν και χάθηκαν. Ο Πήτερ υιοθέτησε μια ραμμένη μαύρη στολή από τη Φελίσια και η σχέση του με την Mary-Jane έφτασε σε άλλο επίπεδο. Η κοπέλα ήταν αρκετά ώριμη και τίμια, και σόκαρε τον Πήτερ όταν του είπε ότι γνώρίζει τη διπλή του ταυτότητα και αυτός μοιράστηκε τα μυστικά της δύσκολης ζωής του. Μαζί με αυτόν και οι ζωές των άλλων προχώρησαν: ο J.J παντρεύτηκε μία γιατρό, την Marla Madison και ο Ηarry έκανε παιδί με την Liz, τον μικρό Νοrmie. O Spider-Man κάταφερε να βγει νικητής σε μια μάχη εναντίον του Firelord, ενός πρώην προάγγελου του Galactus, με την ικανότητα να καταστρέψει έναν ολόκληρο πλανήτη. Ο Ned Leeds έπιασε τον Flash να φλερτάρει με τη γυναίκα του(Βetty Brant) και αργότερα ο Flash βρέθηκε να είναι ο Hobgoblin. Η κατηγορία ηταν ψεύτικη προφανώς και κάτα σύμπτωση οι πράκτορες του Foreigner δολοφόνησαν τον Νed ενώ ο Ηobgoblin ήταν ακόμα στην ενεργό δράση. Η εξήγηση ηταν ότι ο Νed ήταν όντως ο Hobgoblin και ένας άντρας ονόματι Jason Macendale είχε βρει τον εξοπλισμό του Leeds.
    Ο Γάμος και οι συνέπειες.Άλλος ένας υποστηρικτής του Πήτερ, η αστυνόμος Jean De Wolff σκοτώθηκε από τα πυρά ενός κακοποιού ονόματι Sin-Eater εξαιτίας της κακής τύχης με την οποία ειχε φορτωθεί από την Cat. Προκειμένου να γλυτώσει από τις παρενέργειες της τύχης, ο Spider-Man ζήτησε βοήθεια από τον Dr. Strange ο οποίος τον απάλλαξε από την κατάρα. Χωρίς όμως να το ξέρει, μαζί με τις παρενέργειες της τυχης αφαίρεσε και τις δυνάμεις της Φελισια τη στιγμή που τις χρειαζόταν, κάνοντάς την να συμμαχήσει με τον Foreigner για εκδίκηση. Ο Πήτερ ξαναέκανε πρόταση γάμου στην Mary-Jane και αυτή τη φορά η γυναίκα δέχτηκε. Η τελετή ήταν υπέροχη αν και ο γαμπρός και η νύφη άργησαν εξίσου να φτάσουν στον γάμο. Αργότερα, η Μ-J έμαθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να εισαι σύζυγος υπερήρωα, όταν ο Kraven αναιαθητοποίησε τον Spider-Man, τον έθαψε ζωντανό και για τις δύο εβδομάδες που ο Πήτερ έμεινε κλεισμένος στο φέρετρο, ο παρανοικός κυνηγός του πήρε την στολή. Θέλοντας να δείξει ότι είναι καλύτερος από τον σντίπαλό του, ο Κraven πήρε τη θέση του Spider-Man σαν υπερήρωας και νίκησε τον Vermin(έναν κακοποιό που εναντίον του ο Πήτερ είχε χάσει), προτού γυρίσει στην επαυλή του, βαλει μια καραμπίνα στο στόμα του και τινάξει τα μυαλά του στον αέρα.
    H επιτροφή του... κουστουμιού. Η εξωγήινη στολή του Πήτερ γύρισε έχοντας έναν νέο ξενιστή, τον δημοσιογράφο Edward Charles Brock. Αποκαλώντας τον εαυτό του Venom, ξέροντας ποιος κρύβεται πίσω από την μάσκα και θέλοντας εκδίκηση για το ότι έμεινε χωρίς δουλειά εξαιτίας του ήρωα(η μεγαλύτερη ιστορία του Brock αποδείχτηκε λανθασμένη χάρη στον Πήτερ), ο Venom μπήκε στο φρεσκοπαρμένο σπίτι της Μ-J και του Πήτερ και τρόμαξε την γυναίκα ώστε ο αντρας της να πάρει το μήνυμα. Ο Spider-Man έψαξε να τον βρει αλλά όντας πιο δυνατός, ο Venom τον άφησε λυπόθυμο. Όταν ξύπνησε, ο Spidey βρήκε τον εαυτό του δεμένο με ιστό σε μια καμπάνα εκκλησίας. Οταν θα πέρναγε μια ώρα, η καμπάνα θα χτυπούσε και τον θα έλιωνε. Αφού ελευθερώθηκε από τους ιστούς, παρέσυρε τον Venom στην οροφή του καμπαναριού από όπου τον έριξε. Ο Βrock παρήγαγε ιστό από την στολή του για να σταματήσει την πτώση του και ο Spider-Man με την σειρά του τον έκοβε μέχρις ώτου η στολή εξασθένησε και ο Venom τσακίστηκε στο έδαφος. Μετά από αυτό, ο Πήτερ ξεφορτώθηκε το μαύρο ραμμένο του κοστούμι εξαιτίας της τραυματικής εμπειρίας της γυνάικας του. Τα προβλήματα της M-J όμως δεν τελείωσαν εκεί. Η Μary ήταν πια Super-Model(αυτο επετρεψε στο ζευγάρι να πάρει ένα καινούργιο διαμέρισμα) και ο ιδιοκτήτης συγκροτημάτων πολυκατοικίας Jonathan Caesar ήταν φανατικός θαυμαστής της. Της προσέφερε το διαμερισμα για να την απαγάγει αλλά οταν απέτυχε, πήρε εκδίκηση κάνοντας έξωση στους Πάρκερ και φροντίζοντας ώστε η Mary-Jane να μην ξαναπροσληφθεί σαν μοντέλο.
    Το γεγονός ότι ο βοηθός συντάκτης της Bugle, Joe Robertson, ηταν εν γνώση ορισμένων φόνων που είχε διαπράξει ο παιδικός του φίλος Lonnie Thompson ή αλλιώς Tombstone(ταφόπλακα), τον έστειλε στην φυλακή. Ριζικές αλλαγές δέχθηκε και η ζωή των Πάρκερ(τι περίμενες). Ο Πητερ και η M-J ξαναμετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα στο Σοχο, ακριβώς πάνω από την οικογένεια Οsborn και ο μνηστήρας της Μay έμαθε ότι είχε μόνο 6 μήνες ζωής. Η Μ-J προσλήφθηκε σαν ηθοποιός σε μια σαπουνόπερα και η Φελίσια, που δεν της κάθισε καθόλου καλά το γεγονός ότι ο Πήτερ παντρεύτηκε, άρχισε μια σχέση με τον Flash Thompson απλά για να του ραγίσει την καρδιά. Αφού ο Spider-Man υπήρξε εφήμερος φορέας της δύναμης Enigma, μετά συνέβη το ακριβώς αντίθετο και ξανάεγινε ανθρωπος εξαιτίας του Chameleon. Αφού πολέμησε με μια σπείρα γνωστών και αγνώστων, κατάφερε με την βοήθεια της Φελίσια να πάρει πίσω τις δυνάμεις του αλλά η γυναίκα χρειάστηκε να θυσιάσει τις δικές της στην προσπάθεια. Στην ίδια περίοδο, ο τωρινός Hobgoblin(Jason Macendale) ενώθηκε με έναν δαίμονα ο οποίος δημιούργησε τον Demogoblin. Mαζί με αυτόν, αντιμετώπισε και το κατοικίδιό του, τον Doppelganger, μια τερατώδη παραλλαγή του Spider-Man καθώς και την Shriek, μια πρώην χρήστη και πωλήτρια ναρκωτικών η οποία είχε αποκτήσει υπερδυνάμεις από την σκοτεινή διάσταση του Cloak. O Brock δραπέτευσε από την φυλακή με την βοήθεια του εξωγηίνου του ο οποίος από ότι φαίνεται ηταν έγκυος. Το "νεογνό" έμεινε στην φυλακή όταν ο γονέας του, Venom, το έσκασε. Για ξενιστή, βρήκε τον συγκρατούμενο του Βrock, τον ψυχοπαθή δολοφόνο κατα συρροή Cletus Cassady. Ο Cassady, τώρα πια γνωστός ως Carnage(μακελειό),συνέχισε το δολοφονικό του πανηγύρι, σκοτώνοτας στην κυριολεξία όποιον βρεθεί στον διάβα του. Χρειάστηκαν οι συνδιασμένες δυνάμεις του Spidey και του Venom για να τον βάλουν φυλακή. Μόνο που δεν έμεινε εκεί για πολύ.
    Ο Carnage δραπέτευσε από το ίδρυμα όπου ηταν κλεισμένος και συμμάχησε με τους Shriek, Demogoblin, Doppelganger και μαζί σκότωσαν έναν τρομερά μεγάλο ανθρώπων προτού σταματηθεί από μια ομάδα υπερηρώων σηγκροτημένη από τον Spider-Man και τον Venom. Ο Harry Osborn υπέκυψε ολοκληρωτικά στην ταυτότητα του Green Goblin αλλά τελικά, αφου ταλαιπώρισε τρομερά τον Spider-Man, πέθανε πειραματιζόμενος μια καινούργια φόρμουλα.

ΠΗΓΗ: 
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: 
MARVEL UNIVERSE WIKI
IMDB: The Amazing Spider-Man 2012 
VIDEOS: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου